Voeding of Vulling

Een open deur, toch? Of niet?

Laat voeding uw medicijn zijn

Niemand zal bewust kiezen voor vulling: toch doe je het ongemerkt, uit goed vertrouwen. De waarheid is dat we geen idee hebben of dat we eten wel goed voor ons is. We worden aan alle kanten voor de gek gehouden.

Over het algemeen mag je er toch vanuit gaan dat de producten die in de supermarkt verkrijgbaar zijn en door iedereen worden gekocht, wel ok zijn. Anders zou het toch niet zomaar in de winkels liggen? Iedereen koopt het toch?

Hetzelfde geld voor het gebruik van supplementen. Wat bij de populaire ketens te koop is en een bekend merk is, voor niet teveel geld, dat zal wel ok zijn! Ik beveel de supplementen van Beyuna van harte aan. Hoe meer ik leer over voeding en supplementen ,des te meer ik ontdek dat dit de enige producten zijn die echt toegevoegde waarde hebben voor de gezondheid.

MIS!

Dodelijke leugens

C.F. van der Horst schreef een interessant boek net deze titel. Het is een schokkend verhaal dat je misschien niet eens wil weten, maar toch waar is. Als je het verhaal kent zal je helpen bij de keuze voor werkelijk gezonde voeding. Hij heeft uitgezocht hoe het kant dat commerciële belangen prevaleren boven volksgezondheid en hoe de voedingsmiddelen industrie en de farmaceutische industrie beleidsbepalers beïnvloeden. Dat zij een monopolie hebben en houden – ten koste van JOUW gezondheid.

Wist je dat universiteiten grote sommen geld ontvngen van de industrie en daarmee hun onafhankelijkheid hebben verkocht?

Wist je ook dat 48% van de 40 plussers een chronische aandoening heeft en dat dit cijfer sinds 2011 met 17% is gestegen? Kijk hier voor meer info. Dat is een indicatie dat er iets heel erg mis is met onze leefomgeving.

Een klein voorbeeld uit eigen praktijk

Een zwangere cliënte, die een Vegan lifestyle heeft, kreeg van de verloskundige een supplement van  een bekend merknaam voorgeschreven.

Dit staat dan bij vitaamine D3: ‘Vitamine D wordt gewonnen uit schapenwol afkomstig van levende schapen. Na bereiding zijn er echter nauwelijks dierlijke eigenschappen overgebleven’. 

Sorry hoor, maar dan heb je het niet helemaal begrepen, toch!! Geen dierlijke producten niet hetzelfde als nauwelijks.

Een ander voorbeeld: tandpasta, ook die van kinderen bevat nog steeds fluoride. Fluor is giftig. De claim van fluoride is dat het tandglazuur harder maakt en daardoor het gebit beschermt tegen bederf. Deze hypothese is niet bevestigd! Er is GEEN wetenschappelijk bewijs.

De universiteit van Shenyang in China voerde een grote meta-analyse uit waaruit bleek: Fluoride is in staat het IQ van kinderen te verlagen! (blz 178-180, Dodelijke leugens)

En wat denk je dat er in vanillevla zit als je op het etiket leest: ‘met natuurlijke aroma’s’, dat je eche, natuurlijk vanille eet? Kijk om wijzer te worden deze video.

Het boek staat vol met gedetaileerd materiaal en gelukkig ook tips om je op weg te helpen.

Meld je aan voor de presentatie: Weet wat je eet!

ADH

De aanbevolen dagelijkse hoeveelheid micronutriënten die een mens op dagelijkse basis nodig heeft, is een te lage inschatting. Veel mensen zitten op of onder een ondergrens. Zelfs de WHO spreekt van hidden hunger. Je lichaam word wel gevuld maar niet gevoed.
Er is niet 1 wetenschappelijk onderbouwde studie die aantoont wat de optimale dagelijkse dosering voor een gezond en een ziek mens is. Want een topsporter, iemand met chronische stress, een zwangere, een schoolkind, een oudere, iedereenheeft een individuele behoefte aan micronutriënten

Door het gebruik van micronutriënten is nog nooit iemand overleden. Hoe anders is dit voor farmaceutische producten. Medicijnen en fouten van artsen zijn doodsoorzaak nummer 3 in Europa.

En dan te bedenken dat het is producenten van homeopatische middelen en supplementen verboden om informatie te geven over de werkzaamheid van de stoffen.

Hoe maak je verstandige keuzes in voeding en supplementen?

  • Tip 1: Lees de etiketten

    Dit is veel makkelijker dan het lijkt. In de supermarkt kan je namelijk alles met een etiket links laten liggen. Er zit altijd iets in dat je niet nodig hebt. Neem je toch iets met een etiket, kies ook hier voor biologisch en let op het gebruik van suiker en zoetstoffen. Vermijd deze!
  • Tip 2: Kies producten zonder etiket en zonder verpakking. Ga liever naar de groeteboer of de markt. Neem altijd de biologische variant.
  • Tip 3: Koop geen bananen die verpakt zijn in dozen met gaten. Door deze gaten word ethyleen gespoten om de rijping van de groene bananen te versnellen, zodat je banaan een lekkere gele kleur heeft.
  • Tip 4: Verhit je groente zo kort mogelijk. Vitaminen kunnen niet goed tegen verhitting. Een deel van de in water oplosbare vitaminen en fytonutriëntnen spoel je met het kookvocht weg.
  • Tip 5: Gebruik hoogwaardige supplementen. Lees het etiket zorgvuldig! De vitamine of het mineraal moet plantaardig of natuurlijk zijn en als eerste genoemd staan. Mijn advies: kies de producten van Beyuna.
  • Tip 6: Beperk de tijd waarbinnen je eet. Eet bijvoorbeeld alleen tussen 12 en 19.00. Elke keer dat je eet gaat je insuline omhoog en daarmee het suikergehalte in het bloed. Een stabiele bloedsuikerspiegel houd je fit en energiek en helpt je gewicht stabiel te houden. Bij diabetes is de bloedsuikerspiegel uit balans. 12 miljoen (1 op de 14) Nederlanders heeft diabetes.

Meld je aan voor de presentatie: Weet wat je eet!

Ik help mensen met chronische klachten, pijn en stress op weg naar herstel. Neem gerust contact op voor een vrijblijvende kennismaking.