Veelgestelde vragen

Intake

In de eerste sessie vertel je niet je hele verhaal. Dat maakt EFT anders dan andere technieken. Bij EFT gaat het om de emotionele reactie, je perceptie tijdens de gebeurtenis. Je verhaal is hetgeen waar je in feite last van hebt. De eerste sessie is dus meteen een behandeling. Er zijn wel een aantal algemene zaken die ik aan je zal vragen. Je hoeft niks voor te bereiden en ook nog niet alles te weten van EFT. Je leert EFT tijdens de sessies.

EFT video’s

Op youtube vind je veel video’s waar EFT scripts worden gedemonstreerd, de zgn. meeklop video’s. In de meeste van deze video’s word een variant van EFT gedaan. Alleen Gold Standard EFT video’s van Gary Craig of Gabriëlle Rutten laten je official EFT zien. Meeklop video’s werken niet, want ze gaan niet over jou. Iedereen is net weer een beetje anders. Als de woorden die gebruikt worden niet van jou zijn en het niet gaat om jouw emotionele reactie in de situatie, zal dit je niet van je probleem afhelpen.

Hoeveel sessies heb ik nodig?

Dit is de meest gestelde en niet te beantwoorden vraag. Iedereen is anders en heeft eigen uitdagingen. Omstandigheden die het aantal sessie beïnvloeden zijn o.a. of je focus op EFT ligt, of dat je meerdere technieken naast elkaar wil toepassen, of je de mogelijkheid hebt om er zelf mee aan de slag te gaan. Het kan een voordeel zijn als je een ‘doener’ bent.

Een afspraak maak je via het contactformulier, of stuur een email aan mathildebosker@proton.me