Van consultancy naar eigen praktijk

Mensen vragen mij regelmatig hoe het komt dat ik mijn goedlopende consultancy heb ingeruild voor een eigen praktijk. Nou, het zit zo.

In april 2013 waren dit de belangrijkste feiten in mijn leven:
1. ik had een opdracht aangenomen uit praktische overwegingen, namelijk er moest brood op de plank, het was in Amsterdam en redelijk flexibel;
2. alleenstaande moeder van een kind, dat sinds anderhalf jaar niet naar school wilde, wat een hoop gedoe gaf met leerplicht, jeugdzorg, etc. Je bent namelijk in overtreding als je kind niet naar school gaat.
3. na 6 jaar aanmodderen met behulp van professionals uit het reguliere medische circuit, kwam er een stempeltje. De oplossing waar ze mee kwamen: medicatie. Dit vonden we geen oplossing. Helaas konden ze niets voor ons doen.
Kortom het viel allemaal niet mee en het zag er niet rooskleurig uit.

Waarom plaats je geen oproep in mijn netwerk en vraag je om tips en adviezen van andere ouders, adviseerde een vriendin, toen ik op een ochtend in mei kwam uithuilen. Zo gezegd, zo gedaan. De tips en adviezen die uit deze oproep kwamen, waren allemaal van ouders in vergelijkbare situaties. Ze kwamen met allerlei therapieën, die als alternatief worden beschouwd. Ook door mij. Ik had van de meeste nog nooit gehoord en heb iedereen gemaild, gebeld en allerlei informatie gelezen.

Eén tip ging over Emotional Freedom Techniques (EFT). Ook daar had ik nooit van gehoord, maar de video die ik zag en wat ik las, fascineerde me meteen. Je kan het namelijk zelf leren. Het ziet er de eerste keer raar uit, maar het voelt prettig en ….. het werkt!

Het googlen op de combinatie van EFT en plaatsnaam, bracht ons bij Gabriëlle Rutten van Actrom. In juni 2013 was de eerste afspraak, in september ging mijn kind weer naar school. In september begon ik met de opleiding tot EFT begeleider. In december wijzigde ik de inhoud van mijn website en gaf ik de eerste workshop. Inmiddels heb ik een bloeiende praktijk en volg ik volop trainingen om ‘the best I can be’ te zijn. En voor dat stempeltje van de medische stand, is geen bewijs meer te vinden.

De vrijheid en de ontspanning van EFT geef ik daarom graag aan jou door!