Wiens waarheid maak jij waar?

Karin stond op met een knellende band om haar hoofd en een vaag misselijk gevoel. Ze had die nacht onrustig geslapen, om het uur was ze wakker geweest. Misschien kon ze zich beter ziekmelden. Als ze zich zo voelde kon ze toch niet werken. Ze baalde er wel van en wist niet wat er aan de hand was. De laatste tijd had ze zich al een paar keer moeten ziek melden.

Karin had een goede baan als teamcoördinator en ze had leuke collega’s, ze deed het werk nu 4 jaar. Sinds een paar weken nam ze de functie van afdelingshoofd waar. De vorige leidinggevende was zwanger en zou na de bevalling niet terugkomen. Het was de bedoeling dat Karin na de periode van waarneming de baan zou krijgen. Ze was niet de enige kandidaat, maar wel de beste. In het andere team werkte Henk. Hij wilde de functie ook graag.

Het frequente ziekteverzuim van Karin viel al snel op bij de directeur. Tijdens hun gesprek vroeg hij Karin: ‘Weet je zeker dat de functie van afdelingshoofd wel aankunt?’ Karin vertelde dat de verantwoordelijkheid haar zwaarder viel dan ze had gedacht. Ze was het eens met de beslissing om de waarneming te beëindigen en terug te gaan naar haar vorige functie.

De onrustige nachten, haar hoofdpijn en misselijkheid verdwenen als sneeuw voor de zon.

Haar vader had het altijd al gezegd: ‘vrouwen kunnen niet leidinggeven’!

Welke ‘waarheid’ houdt jou gevangen?

Succes hebben is keihard werken! Ondernemen is voor avontuurlijke mensen! ZZP’ers zijn geen echte ondernemers! Kunstenaars zijn arm! In de cultuursector verdien je slecht! Geld maakt niet gelukkig! Geen enkele werkgever zit op een 50plusser te wachten! …….

Heb je een manier gevonden om je waarheden te achterhalen en te vervangen door feiten, deel je ideeën, tips en gedachten met andere ondernemers en managers. Type ze simpelweg in het commentaar veld hieronder.

En vergeet niet om je contacten te laten weten over dit blogartikel via Twitter, Facebook, LinkedIn of via je eigen blog of nieuwsbrief.

Droom grote doelen en neem grote acties. Je KUNT het allemaal hebben en sneller dan je denkt.
Doe al het nodige om succesvol te zijn,
Mathilde