Referenties EFT

Onmacht tegen fysieke overmacht

Na drie sessies met Mathilde, en dagelijkse zelfbeoefening, heb ik beperkende overtuigingen kunnen doorvoelen en los kunnen laten. Mathilde vraagt goed door naar de kern, zij maakt tevens gebruik van systemische opstellingen, zodat het voor mij nog duidelijker werd waar mijn gevoel en beperkende overtuigingen vandaan kwamen. Hiermee losten de problemen, fysieke pijn, stijve knieën en dismobiliteit rechterhand, als sneeuw voor de zon op. Dit klinkt als magic, het werkt echter gewoon! Zelfs ook voor een analyticus zoals ik.
Marjan, 1957

Belemmerende overtuiging

Via de cursus ‘Vertrouw je lichaam’ kwam ik in contact met Mathilde. Het gaf mij vertrouwen EFT sessies te doen met iemand die, net zoals ikzelf, weet hoe krachtig het zelfgenezend vermogen is van ons lichaam in samenwerking met ziel en geest. Mathilde straalt veel rust en geduld uit, wat enorm prettig is tijdens het afdalen naar binnen. Ik heb o.a. mogen ervaren dat ik goed genoeg ben en ook vertrouwen mag hebben in anderen. EFT is een krachtig instrument die je altijd zelf kunt inzetten wanneer je het nodig hebt.
Marian, 1981

Chronische fysieke klacht

De sessies met Mathilde heb ik als zeer positief ervaren. Het verbaasd mij dat je telkens de zere plek raakt. Dat waren de emotionele situaties die aan de klacht vooraf gingen en ede negatieve kernovertuiging die ik in mijn jeugd heb geleerd. De klacht die ik sinds mei 2022 had, waren in 5 sessies verdwenen.

Het heeft me laten realiseren hoe groot de invloed van emoties is op je gezondheid en je plezier in het leven. Ik ben heel blij dat ik Official EFT heb geleerd endat je mij hebt bijgestaan. Als ik een nieuwe klacht heb, doe ik graag weer een beroep op je.
Corrie, 1952

Duidelijke grenzen stellen en assertief zijn

Mijn eerste kennismaking met EFT van Mathilde was heel bijzonder en doeltreffend. Ik zat in een lastige situatie waarin ik moeite had om me uit te spreken en voor mezelf op te komen bij iemand die steeds mijn grenzen overschreed.

In een aantal rondes waarin Mathilde me begeleide met zowel Optimal EFT, kwamen we uit bij een situatie waarin ik als jongste van een groot, druk gezin bepaald gedrag heb geleerd, wat toen juist leek, maar waar ik als volwassene last van heb. Onder het aanpassingsgedrag zat een negatieve kernovertuiging.

Het is ongelofelijk hoe snel we bij de kern kwamen en ik ben blij dat ik dit oude patroon mocht opruimen. De oplossing ligt altijd in je onderbewustzijn maar alleen kom je daar niet zomaar bij. Daarom ben ik Mathilde zeer dankbaar voor haar aanpak en liefdevolle begeleiding.Het duurde één sessie en het voelde heel veilig om samen zo diep in mijn kindertijd te duiken.

Het fijne van EFT is ook dat je het zelf leert en meer situaties waar je last van hebt kan opschonen. Dit betekent dat de sessies tijdelijk zijn en je niet afhankelijk bent, maar echt zelf verantwoordelijk en in staat om jezelf te helpen.
Irene, 1966

Omgaan met negatieve situaties uit het verleden

Mathilde heeft mij goed geholpen bij het beter leren omgaan met negatieve emoties uit mijn verleden. Haar aanpak is rustig doch voortvarend. Het verschil met de meeste therapieën die ik heb gehad is dat EFT meer gericht is op het gevoel en minder op het denken/praten. Daardoor ben ik sneller bij mezelf gekomen i.p.v. dat ik blijf wijzen naar anderen.
Ik kijk nu op een andere manier naar zaken uit mijn verleden. Dit geeft ruimte om echt te kijken naar wie ik ben, wat ik wil en wat ik voel. Dit zal mij van pas komen in mijn privé leven en in mijn werk als zelfstandige. Ook heeft Mathilde veel kennis van zaken over de achtergronden van EFT wat verhelderend werkt.  Uiteindelijk heeft Mathilde mij gestimuleerd EFT thuis zelf toe te passen. In het begin vond ik dit een beetje vreemd maar momenteel ervaar ik dit als heel prettig wanneer ik ergens mee worstel.’
Marieke (1968)

Chronische hoge bloeddruk

We hebben al een aantal gewone EFT sessies gedaan om situaties boven tafel te halen die hiermee te maken kunnen hebben. Maar ik ben niet zo’n prater. Mathilde stelt voor om Optimal EFT te proberen. Ze legt het uit en ik dacht… ach ja, waarom niet. De begeleiding en de meditatie is erg prettig. Mathilde heeft een rustige stem en brengt me zomaar bij een herinnering van heel lang geleden. Ik heb als puber een paar keer geld gestolen. Ik wist niet dat ik dit nog wist en heb het nooit aan iemand verteld. Ik voel me zo opgelucht en vrolijk sinds deze sessie.
Michiel (1969)

EFT met Mathilde

Ze wijst me de weg
Mathilde
We dwalen en dalen
Af naar verborgen gebieden
Spreken zachtmoedig
over onvriendelijke lieden
We kloppen en kloppen

Ze houdt mijn hand losjes vast
Zodat ik durf voelen
Wat beweegt vanbinnen
Wat krampt
Schuurt
Knelt en neerdrukt

Mathilde en ik
We vinden
Steeds meer pijn en eng
Boos
Verdriet en schuld

Terwijl ze losjes mijn hand vasthoudt
Klopt Mathilde en klopt
We volgen wat ontpopt

Net zo lang
Tot ik een nieuwe plek vind in een oud gezin
Tot ik niet meer bijzonder hoef te zijn
Me thuis voel in een groep
En heelt wat mag genezen

Ruimhartig zit ze naast me
Als een rots die meebeweegt

Geen wenkbrauw gaat omhoog
Geen spoor van
Oordeel in haar oog
Mathilde
Ze wijst me de weg

Nu ben ik een vlinder met stevige benen
Maria, 1949

Pijn in onderrug

Ik kom bij Mathilde met pijn in mijn onderrug die maar niet overgaat.. Medisch onderzoek vind geen oorzaak en ik krijg fysiotherapie en pijnstillers. 1 sessie met de onzichtbare therapeut ontspant mijn onderrug helemaal. Na afloop van de sessie voelt het nog een beetje stijf, alsof het gekneusd is. Dit gevoel verdwijnt in de loop van de dag en de pijn is helemaal weg. Ik ben verbaasd en snap er niks van.
Joost (1974)

Leertherapie EFT Opleiding

Als onderdeel van mijn eigen opleiding tot EFT behandelaar heb ik 10 leertherapiesessies gedaan bij Mathilde. Ik vond het ontzettend fijn omdat ze een vriendelijke, betrokken en geduldige behandelaar is, waarbij ze toch ook de gepaste professionele afstand weet te bewaren. Ik voelde me erg gesteund en veilig waardoor ik veel oude opgeslagen negatieve emoties kon loslaten, wat heerlijk bevrijdend is. Na sommige sessies voelde ik me zo opgelucht en was mijn gemoedstoestand ineens zo positief veranderd, dat het me bijzonder verraste. Deze ervaring gun ik iedereen en zou haar daarom aanraden. Filiz (1968)