Jouw succesvolle jaar!

De maand december heeft veel tradities. Eén ervan is het stellen van doelen voor het komende jaar. Wil je succesvol zijn dan is het stellen van doelen belangrijk. Belangrijker dan het stellen van doelen is het tussentijds meten en evalueren. En het allerbelangrijkste is ACTIE NEMEN! Daarmee voorkom je dat je doelen verzanden in goede voornemens die na een week of 3 langzaam naar de achtergrond verdwijnen.

Weet je nog welke goede voornemens je hebt gemaakt voor 2013? Geen idee? Of vind je het flauwekul? Een kleine steekproef is voldoende, nl. check je bankrekening? Hoe blij ben je?

Wil je het dit jaar anders aanpakken? Volg dan deze 5 stappen.

  1. Stel doelen op de volgende 9 gebieden. Positie in de markt, Financieel, Klanten, Maatschappelijke rol, persoonlijke ontwikkeling, Gezondheid, Relatie, Familie, Ontspanning
  2. Maak ze zo aantrekkelijk en uitdagend als je kunt. Het is belangrijk dat je er helemaal blij van wordt.
  3. Maak je doelen levendig. Visuele weergave helpt je om je doelen concreet en bereikbaar te maken.  Moodboards, opvallende lettertypes, kleuren, geuren, alles kun je gebruiken zolang jij er vrolijk en gemotiveerd van wordt. Benut de vrije tijd rond de jaarwisseling om jouw doel vorm te geven. Maak er een knutselmiddag van met je gezin of met vrienden.
  4. Geef je doelen een prominente plaats in je werkruimte. Maak er een foto van die je als screensaver op je telefoon, tablet, laptop en/of desktop zet.
  5. Gebruik een methode om je prestaties te verbeteren. Er zijn verschillende methodes die je daarbij ondersteunen. Denk bijvoorbeeld aan coaching, EFT, intervisie, meditatie, mindfulness en yoga. Al deze methoden werken in op je mindset en zijn bedoeld je gefocust te houden op je doelen.

Heb je bij het lezen al gedachten zoals….. ‘succes krijgen is moeilijk in mijn situatie’, dat lukt me toch niet’, ‘ik doe het 3 weken en daarna komt er toch weer wat tussen’, of soortgelijke gedachten?

Je bent niet de enige met deze gedachten, sterker nog, vrijwel iedereen heeft ze. Gun jezelf succes en kies een methode die je aanspreekt. Richt een intervisie groep op, vraag een coach of volg een kennismakingsles.  Maak bijvoorbeeld kennis met EFT door je aan te melden voor een persoonlijke workshop. EFT helpt onder andere ook bij prestatieverbetering.

Ik ben benieuwd wat JIJ DOET om je resultaten dit jaar te halen. Welke doelen heb jij en hoe pak je het aan? Deel je ideeën, tips en gedachten met andere ondernemers en managers. Typ ze simpelweg in het commentaar veld hieronder.                                      En vergeet niet om je contacten te laten weten over dit blogartikel via Twitter, Facebook, LinkedIn of via je eigen blog of nieuwsbrief.

Droom grote doelen en neem grote acties. Je KUNT het allemaal hebben én sneller dan je denkt!

Doe wat nodig is om van dit jaar een succes te maken,

Mathilde