Online tips

Online sessies zijn een zegen voor het werken op afstand. Het heeft ook een aantal nadelen. Het grootste nadeel is dat de non-verbale communicatie en het deel wat we zien van elkaar beperkt is tot het gezicht, hals en het bovenste deel van de borstkas.
Om een EFT online sessie zo effectief en prettig mogelijk te maken houd je rekening met een aantal aspecten.

Zoom

Zoom hoef je niet te downloaden. Je klikt op de link die je op de dag van de sessie in de ochtend ontvangt per email. Is zoom nieuw voor je, bekijk dan de ondersteuning https://www.opleidingscentrum.eu/Handleiding-Digitaal-Vergaderen-met-Zoom.pdf

Locatie

Kies de plek waar je de online sessie wilt houden. Ideaal is als de camera iets boven ooghoogte staat. Plaats een doos, of boeken onder de laptop zodat de geïntegreerde camera goed staat. Zorg voor een neutrale, rustige achtergrond. Een raam achter je, geeft tegenlicht, waardoor je gezicht minder goed zichtbaar is.

Licht

Om je gezicht goed te kunnen zien is daglicht van voren het meest ideaal. Is het raam aan de zijkant dan kan je een bureaulamp aan de andere kant van je gezicht plaatsen zodat de zijkant ook belicht is. In de donkere jaargetijden, s avonds, of als er geen raam is, kan je lampen zodanig plaatsen dat je gezicht goed belicht is.

Begin op tijd

Neem 5 tot 10 minuten de tijd voor het begin van de afspraak om jezelf te installeren. Bekijk of de belichting en de stand van de camera goed zijn. Sluit openstaande internetpagina’s af en zet je mobiel op de vliegtuigstand. Heb papier en pen, water of thee en tissues bij de hand.

Geen online ervaring?

Is online werken nieuw voor je? Geen probleem. Laat het me weten bij het maken van de afspraak, dan plannen we iets meer tijd in.