Meer over KY

Elke les is een cadeautje!

Opbouw van een les
Een Kundalini Yogales duurt 1,5 uur en is als volgt opgebouwd:
Warming-up
Pranayam (ademhalingsoefening)
Specifieke Kriya (set yoga oefeningen)
Ontspanning
Meditatie (met mudra en/of mantra)

Veelzijdigheid van Kundalini Yoga
Er zijn duizenden bewezen, effectieve yogasets (kriya), meditaties en ademhalingstechnieken (pranayam). Door deze effectief in te zetten rondom een thema, is het mogelijk resultaten te bereiken op specifieke terrein. Zoals bijvoorbeeld belangrijke beslissing nemen, omgaan met verandering, creativiteit ontwikkelen, leiderschapskwaliteiten stimuleren, maar ook de bloeddruk te verlagen, de organen gezond te houden, diep te ademen.
Kundalini Yoga is dan ook een effectieve vorm van coaching.

Kenmerkend zijn de dynamische oefeningen, de aandacht voor de adem en het gebruik van mantra’s (klank). Door het gelijktijdig toepassen van deze verschillende yoga technieken worden resultaten erg snel en verantwoorde bereikt. Naast vele kriya’s en meditaties biedt deze oude wetenschap een compleet overzicht van yogische richtlijnen, recepten en tips voor het onderhouden van een gezonde en bewuste levensstijl. De focus ligt op ervaren wat de les in je teweegbrengt en niet op perfecte fysieke,conditie. De lessen zijn daarom geschikt voor iedereen.

Elke les is een cadeautje!

Kundalini Yoga wat en waarom

Het is de yoga van het bewustzijn. Het is gericht op de uitbreiding van je zintuiglijke bewustzijn en intuïtie om het individuele bewustzijn verhogen.. Bedoeld voor mensen die een gezinsleven combineren met en een baan en zich persoonlijk willen ontwikkelen. Juist voor hen is het belangrijk om fysiek, emotioneel en sociaal in balans te blijven. Deze eeuwenoude, bewezen  technologie is praktisch, doeltreffend en past in ieder leven.

Yogi Bhajan heeft Kundalini Yoga in de jaren ‘ 70 geïntroduceerd in het Westen. Kundalini Yoga is geïnspireerd op de aloude kennis en wijsheid en wordt beschouwd als de meest krachtige en complete vorm van yoga.  Het combineert bekende yoga-houdingen, dynamische bewegingen, pranayama-adem-technieken, diepe ontspanning, meditatie, mantra’s en mudras.

Wat leer je?

In de lessen leer je jezelf ontspannen, jezelf te genezen en te verheffen.
Je leert om meer bewust van je lichaam te zijn en hoe je gezond blijft. Je versterkt het immuunsysteem en het zenuwstelsel, stimuleert het klierstelsel en de bloedcirculatie. Het bevordert de bewustwording van de gevolgen van de gewoonten die je hebt aangeleerd in je leven.

Kundalini Yoga opent de weg naar diepgaande persoonlijke groei en transformatie door zelf herstel: het overwinnen van diepe emotionele, mentale en fysieke blokkades.

Elke Kundalini Yoga les is een unieke, individuele ervaring, die je op je eigen manier ervaart. Het doel van de les is niet het bereiken van fysieke perfectie, want je bent al goed zoals je bent. Het doel is de emoties door het lichaam te leiden, door de chakra’s te openen en de Kundalini energie op te wekken.