Kundalini Yoga

There are eighty-four postures of yoga, but all people, whether Westener or Eastener, have done them in the womb of the mother. So you are yogis anyway.

– Yogi Bhajan

Wat is Kundalini Yoga (KY)

Een krachtige en effectieve Yoga, om je bewustzijn te vergroten en je tegelijkertijd te helpen omgaan met de wereld zoals die is. In de jaren zeventig heeft Yogi Bhajan, Ph.D. Master of Kundalini Yoga,deze helende yogavorm naar het Westen gebracht. Het is een prachtige en snelle methode om je lichaam gezond en stralend te maken en je geest helder en sterk te maken.
Kundalini Yoga is een systeem met fysieke beweging, meditatie, mantra en ademhalingsoefeningen.
Vanaf de eerste les heeft het mijn hart geopend.

Wat doet KY voor je?

De kriya’s (yoga-set) stimuleren je zenuwstelsel en je immuunsysteem, en ondertussen vergroot je je kracht, uithoudingsvermogen en flexibiliteit. Dit zorgt ervoor dat je je brein focust en je geest opent. Je kalmeert je vlucht/vecht systeem. Deze staat bij de meeste mensen te sterk afgesteld (= stress). Elke les bevat ademhalingsoefeningen, meditatie, mudra’s en mantra’s en diepe ontspanning. Het is een totale technologie voor lichaam en geest.

Meditatie is voor mij de belangrijkste techniek om je mind te trainen in onafhankelijkheid, doorzettingsvermogen, focus en dankbaarheid.
Meditatie brengt je en houd je op je pad naar vitaliteit, vrijheid en vrede. Hiermee creëer je een wereld die jij wil ervaren.

Elke les is anders en werkt op een bepaald aspect van het mens zijn.
Vanaf de eerste les, zal je het verschil merken. Naast het verminderen en oplossen van fysieke klachten, ontspant het bij stress, helpt bij verslaving, depressie, slapeloosheid en gewichtsproblemen.

Kundalini Yoga doen betekent: balans, peace of mind en bergen met energie! Iedereen kan het!

Elke les is een cadeautje!

Lees hier meer