Hormoon Yoga

Voor wie is Hormoon Yoga

Hormoon yoga is bedoeld voor vrouwen van 35 en ouder, met en zonder hormonale klachten en voor jonge vrouwen met klachten. Naarmate de productie van geslachtshormonen afneemt, neemt de kans op hormonale verstoringen van de balans in het lichaam toe. Vervolgens word deze disbalans versterkt door o.a. leefstijl, stress en voeding.

“The natural healing force within each of us is the greatest force in getting well.”
― Hippocrates

Wat is Hormoon Yoga

Hormoonyoga bestaat uit een serie dynamische yoga-oefeningen, waardoor vooral de hypofyse, schildklier, bijnieren en geslachtsklieren reactiveren. Dit brengt het niveau van de hormonen in balans. Dinah Rodrigues ontwikkelde deze serie en in Nederland heeft de ervaren yogadocent Sylvia Mullaart-Bonn deze aangevuld. Je hoeft geen yoga ervaring te hebben om deze serie te kunnen leren. 

Drie peilers

De drie peilers van hormoon yoga zijn: 

  1. de speciale serie oefeningen;
  2. de bhastrika, om de organen in de buikholte, in het bijzonder de geslachtsorganen te stimuleren; en
  3. energiegeleiding, die de hormoonklieren met elkaar verbindt.

    Deze drie pijlers: Asana, Bhastrika en Energiegeleiding, bewerkstelligen bovendien balans in de hormoonhuishouding. Wat deze yoga uniek maakt is, omdat je gericht aandacht en energie geeft aan je hormoonklieren, je leert contact te maken met de werking van jouw hormoonhuishouding. Dit stelt je beter in staat om echt goed voor jezelf te zorgen.

Verrassend effect

Het resultaat is: hormonale symptomen verminderen, of verdwijnen. Van slaapproblemen, hoofdpijn, peesontstekingen en opvliegers, tot stemmingswisselingen en je energieniveau stijgt,
Kortom met regelmatige beoefening van hormoon yoga  zit je weer lekker in je vel!

Ervaar een nieuw gevoel van welzijn en meldt je aan voor de workshop