De drietraps raket om goede voornemens te realiseren

Voornemens

Voornemens horen bij januari, zoals oliebollen bij Oud en Nieuw. Of je het nou leuk vind, of er niet aan doet: er sluimert eigenlijk altijd wel een goed voornemen in je gedachten. Wat wil jij graag meer in je leven ervaren in 2020?

Voornemens zijn als oliebollen met O&N
Voornemens zijn als oliebollen met O&N

De meeste goede voornemens, (neem je je wel eens een slecht voornemen voor?), gaan stiekem over ophouden met een oude gewoonte, waar je niet meer zo blij mee bent. Zo’n gewoonte waarvan je al lang weet dat het in de weg staat bij het bereiken wat je graag wil. Geldt dat ook voor jou?

Hoe kan het dan dat een goed voornemen meestal maar een week of twee standhoud, voordat je weer in je oude patroon stapt?
Hoe kan het dat je wilskracht en je oprechte verlangen niet voldoende zijn?

Opslagplaatsen van gedragspatronen

Gewoonten zijn ingesleten, geautomatiseerde patronen. Ze worden getriggerd door een sensatie, dit roept een emotie op, een herinnering word geactiveerd, er komen beelden, woorden, én voilà het hele gedragspatroon compleet met fysieke en mentale aspecten manifesteert zich.

Het is volledig geautomatiseerd. Dat betekent dat als er op je knop wordt gedrukt, het hele repertoire word afgespeeld. Je kan het programma niet stoppen door het te willen.

 Mind, Maya en Cellen

Onze mind bestaat uit drie aspecten: De negatieve mind, de positieve mind en de neutrale mind. Waarschijnlijk herken je ze wel, bijv. in de verschillende gedachten die je hebt. Je vind dit drietal ook op andere niveau’s terug.

Alles wat leeft op aarde heeft drie kwaliteiten, de drie gunas: Sattva (puurheid), Rajas (activiteit) en Tamas (donker, destructief). Op dit niveau vind de kleuring van je leven plaats. Dit is het emotionele niveau. De punten waar de 3 minds en de 3 gunas elkaar kruisen.

Op het niveau van de cellen zijn er ook drie deeltjes te onderscheiden: elektron, een negatief geladen deeltje, proton, een positief geladen deeltje en neutron, een deeltje zonder elektrische lading. Dit is het niveau van de patronen (uit de kindertijd)

Een gewoonte heeft wortels op elk van de drie niveaus en in alle drie aspecten, negatief, positief en neutraal.
Dat betekent dat je heel grondig en gedisciplineerd te werk moet gaan om een oude gewoonte te neutraliseren en een nieuwe gewoonte te installeren. Eliminate to illuminate.

!Een goede gewoonte: Kundalini Yoga!

Schrikt dit je af? Denk je meteen…. oh dat is moeilijk, duurt lang, …. dat kan ik niet? Mooi. Dat is je weerstand en dit is precies wat er voor zorgt dat alles bij het oude blijft. Deze weerstand zorgt ervoor dat je niet die vervulling in je leven vind, waar je naar op zoek bent.

Kundalini Yoga brengt je droomleven wel binnen bereik en maakt de reis leuker! Kundalini Yoga is een totaal techniek voor je welzijn. De kriya’s, mantra’s, meditaties en pranayams werken in op je totale wezen, op alle niveaus, facetten, aspecten en delen. Dat maakt Kundalini Yoga onvergelijkbaar effectief. Het is de snelweg onder de yoga’s

Meditatie is het reinigen van de geest

Kundalini Yoga lessen

Ook deze maand neem ik je graag mee op ontdekkingsreis langs mooie kriya’s en mantra’s, krachtige pranayams en meditaties.
Kan je wel wat extra’s gebruiken? Ik bied ook coaching en individuele begeleiding aan. Bekijk rustig de andere webpagina’s en neem contact met me op.

Bekijk het rooster