Ervaringen met Yoga

Hormonale klachten

Yoga doe ik al jaren! Mijn omgeving weet dat ik last heb van hormonale klachten..Van hormoon yoga had ik nog nooit gehoord, tot ik op advies van een vriendin, bij Mathilde terechtkwam.

Ik heb in totaal 5 privé sessies gedaan waarvan 3 persoonlijk en 2 online sessies. Na elke sessie voelde ik me wat lichter en de energie gierde door mijn hele lichaam. Vanwege de overgang kampte ik met slaapproblemen, ook de slaapproblemen zijn erg verminderd sinds ik hormoon yoga doe. Het versterken en activeren van de spieren van de baarmoeder, eierstokken en schildklier krijgen extra aandacht bij hormoon yoga. Dat heeft merkbaar positief effect op mij en heeft met name geleid tot verminderde overgangsklachten en bewustwording van mijn lichaam in deze fase. Ik probeer deze oefeningen dagelijks ook thuis zo veel mogelijk te doen. Op sommige dagen lukt het beter dan andere dagen. Eén ding is zeker: ik voel me er ontzettend goed bij!

Nogmaals bedankt Mathilde met deze waardevolle oefeningen en fijne uitleg.
Haskar (1969)

Wat betekent het doen van hormoon yoga voor mij als yoga docent?

Een verrassende ontdekkingsreis! Ik dacht geen fysieke hormonale klachten te hebben. En vond de serie tijdens de workshop fijn om te doen: ik voelde me vrolijk. Ook een goede reden! Toch bleek ineens dat een zeurende achillespeesontsteking ook spontaan was genezen na een paar weken bijna dagelijks de serie te oefenen.

Het duurde even om de set te leren kennen, hij is best uitdagend. Ik moest de tijd te nemen om alle details goed uit te voeren en in mijn systeem te krijgen. Nu vind ik het heerlijk om de set te doen en hij is een regelmatig onderdeel van mijn ochtendroutine geworden. Ik vind het fijn om in elke houding de energiegeleiding aandachtig te doorvoelen. Dat verveelt volgens mij niet snel. Hij is zo compleet en bevat alle ingrediënten voor een soepel, gezond bestaan. Dus ik “ hou ‘m er in”! Het voelen van het effect van de oefeningen in mijn lichaam, helpt me om te ontdekken welke leefstijlgewoontes niet goed voor me zijn. Het is makkelijk om deze los te laten.
Mathilde